QUÈ OFEREIX EL PROGRAMA KOMTÜ

KOMTÜ ofereix a les escoles la possibilitat de millorar l’acompanyament emocional al centre, a través de la formació i la capacitació de professionals i famílies.

Els adults de referència adquireixen eines i recursos que els permetran acompanyar als infants en l’adquisició de competències personals, emocionals i socials, bàsiques per al creixement, aprenentatge i desenvolupament dels nens i nenes. A la vegada, promou un entorn estimulant, segur i sa que té un efecte directe en el benestar emocional de tota la comunitat educativa i, molt especialment, dels infants.

DURADA DE TRES ANYS AMB ACOMPANYAMENT

El programa té una durada de tres cursos i ofereix a les escoles l’acompanyament d’un professional especialitzat, que implementa el programa i segueix tot el procés en horari escolar dos dies a la setmana. Una vegada finalitzats els tres cursos, les escoles desenvolupen el programa de forma autònoma, de la mà dels equips impulsors interns i amb el suport presencial i online del tècnic de xarxa.

EL COMPROMÍS DE L'ESCOLA

Per poder desenvolupar el KOMTÜ, és necessari que les escoles i el seu claustre mostrin un elevat grau de motivació, implicació i compromís. Tres ingredients fonamentals per poder iniciar el procés de canvi de mirada vers l’acompanyament emocional.

L’equip directiu participa en les trobades periòdiques per al desenvolupament del programa, fa el seguiment del full de ruta, col·labora en l’avaluació i dona suport en l’organització de totes les accions que es requereixin.

Els mestres participen en els espais formatius i de pràctica reflexiva del KOMTÜ que són una hora a la setmana durant els dos primers cursos i una hora cada quinze dies durant el tercer curs. També s’impliquen i donen suport a la resta d’activitats que es plantegen en el marc de la implementació.