Vuit centres d’educació infantil i primària participen en el projecte pilot d’acompanyament online creat en el marc del projecte “Obrim l’educació: per a un país de noves oportunitats” de la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració del programa Komtü. Després del tancament d’escoles pel confinament per la pandèmia de la Covid19 i la incertesa generada, aquesta iniciativa neix amb la voluntat d’oferir suport i assessorament als centres per a implementar accions i propostes que afavoreixin l’acompanyament emocional a tota la comunitat escolar a l’inici del curs 2020/21.

A partir de la crida conjunta d’Obrim l’Educació i Komtü del passat mes de juny, s’han seleccionat els vuit centres que rebran aquest suport online per part de l’Equip Komtü. “No ha estat un procés fàcil, ja que totes les escoles han mostrat molt d’entusiasme i motivació”, segons Maribel de la Cerda, pedagoga i project manager del Programa Komtü.

Les candidatures s’han ponderat en base a criteris objectius relacionats amb la diversitat en la distribució geogràfica, el nombre de línies i la tipologia de centre.

Les escoles amb les quals l’equip Komtü ja està treballant des d’abans de l’inici del curs escolar són:

 

 

Obrim l’educació és la resposta de la Fundació Bofill contra les desigualtats educatives en època de coronavirus: cal obrir l’educació per generar condicions de possibilitat per a tothom. Aquest projecte vol que la crisi de salut que estem vivint no generi una crisi educativa i, per a aconseguir-ho, s’està creant un pla de xoc compartit per a aconseguir una educació construïda en comunitat, una educació enriquida, oberta a noves oportunitats d’aprenentatge, de cura, de benestar i de col·laboració plena.