La infància és una etapa crucial per a adquirir habilitats i coneixements que els permetran als infants enfrontar reptes i adversitats al llarg de la seva vida. Moltes d’aquestes habilitats s’adquireixen a través de les relacions entre adults i infants, i com aquestes interaccions influeixen en el desenvolupament acadèmic, social i emocional dels nens.
En l’educació, el vincle entre el docent i estudiant juga un paper fonamental en el procés d’ensenyament-aprenentatge. Establir relacions positives i pròximes ajuda a generar un ambient propici per al desenvolupament acadèmic, emocional i social dels estudiants. En aquest article, explorarem la importància d’aquest vincle i com pot impactar de manera significativa en l’educació.
Una relació de qualitat entre mestres i alumnes té beneficis en el rendiment acadèmic, la motivació, el clima de l’aula, les conductes disruptives, l’autoestima dels alumnes, afavorir el seu desenvolupament socioemocional, així com el seu benestar i salut mental.
Són moltes les maneres de potenciar aquest tipus de relacions efectives i positives en l’entorn educatiu, com són l’escolta activa, la comunicació assertiva, la regulació emocional, establir moments d’autocura o celebrar assoliments.
El vincle entre docent i estudiant és essencial per a un aprenentatge significatiu i complet. I ja existeixen programes de benestar emocional que contribueixen a desenvolupar propostes de promoció de les relacions positives entre docents i estudiants.
Llegeix l’article complet en: La importància del vincle en les relacions docent-estudiant
Un article de:
Lara Pérez.
Tècnica de recerca del Programa Komtü.