Des del Programa Komtü ajudem als centres d’educació infantil i primària a millorar el benestar emocional i relacions dels seus alumnes. Treballem majoritàriament amb els adults, tant els professionals de l’escola com les famílies.

Durant aquest mes de novembre, des del programa Komtü estem implementant diferents Escape Room per millorar la gestió de les emocions i el treball en equip. Aquestes activitats les estem realitzant amb la col·laboració de l’equip d’Escape Room Escoles.


Què és un Escape Room?

Un escape room, o joc d’escapada, és una activitat grupal que consisteix en superar diferents proves o enigmes en un temps determinat, per tal d’aconseguir sortir d’una habitació o resoldre un problema.

Els escape rooms educatius permeten millorar l’aprenentatge dels infants a través d’una experiència d’oci. Per exemple, el treball en equip, la gestió de les emocions, la resolució de conflictes, entre d’altres.

 

Treballar les emocions a través d’un Escape Room

Hem realitzat diferents escape rooms on es planteja als alumnes un repte que han de resoldre treballant en petits grups de forma col·laborativa. Els més petits han d’aconseguir les pàgines d’un llibre que s’han perdut resolent diferents enigmes. En canvi, els més grans han d’aconseguir diferents pocions per crear un antídot que permeti que els habitants d’un país llunyà recuperin les seves emocions.

Abans que els infants passin a l’acció, generem un espai de diàleg i conversa entorn les emocions bàsiques adaptat a l’edat dels participants. Els hi llancem algunes preguntes sobre com entenen les emocions, com les expressen, quins recursos tenen per a gestionar-les…

L’experiència i resposta dels nens i nenes està resultant molt positiva. A través d’aquesta activitat els infants es diverteixen i aprenen, tot reflexionant, expressant i gestionant les seves emocions, a la vegada que posen en joc competències i valors com són el treball en equip, el diàleg o l’escolta activa.