Qualsevol lectura, si és de qualitat, dóna per a treballar les emocions amb els nens i nenes. De fet, un bon llibre sempre plantejarà situacions amb les que els infants es poden identificar, connectar sentiments i permetrà una mirada interior a partir de la història externa d’un personatge.

Entre tants títols per a triar, l’equip del programa Komtü us recomanem algunes lectures que ens ajudaran a fer reforç positiu i transmetre valors:

El Punt, de Peter H. Reynolds

Una història sobre l’esperit creatiu que tenim tots i totes al nostre interior. La Vashti diu que no sap dibuixar, però la mestra no hi està d’acord. “Fes el primer que et surti, a veure què passa”. I li demostra que tothom té una manera d’expressar, un punt de creativitat.

El punto

La Mireia està molt enfadada, de Gemma Turmo

La protagonista de la història s’ha aixecat de “mal humor”: tot li sembla malament i ho demostra amb la seva mare. La fada Chic està al seu costat per a guiar-la en la ràbia que sent i en el seu viatge des de l’expressió i la identificació de l’emoció, fins a la recerca d’una solució que augmenta el seu benestar.

La mireia esta enfadada

El fil invisible, de Míriam Tirado

Un conte sobre els vincles que ens uneixen amb els qui més estimem, i sobre com les coses més importants són aquelles que no es veuen.

Fil invisible

Els 7 hàbits dels nens feliços, de Sean Covey

Mitjançant personatges entranyables i històries molt entretingudes, aquest llibre ensenya als infants els valors i principis perdurables, des d’assumir la responsabilitat de la pròpia vida fins a comprendre la importància de l’equilibri personal, la visió de futur, el respecte o el treball en equip.

7 habits

La cua de drac, de Mireia Canals

Un llibre sobre la ràbia: quan la seva mare no li dóna el que vol, en Xavier s’enfada tant que es posa vermell i li creix una cua de drac. En el moment més inesperat, el nostre protagonista haurà de fer front als seus actes i aprendrà a gestionar les seves emocions més impulsives i agressives.

cua drac

L’hort de la vida, de Cristina Gutiérrez Lestón

Un conte que ajuda a entendre, a grans i petits, la importància del que practiquem cada dia, ja que finalment som el que fem. Amb l’ajuda de la metàfora d’un hort, els nens seran conscients d’allò que estan regant en el seu dia a dia: serà por, tristesa, ràbia, o bé abraçades, optimisme i entusiasme?

Jo vaig amb mi, de Raquel Díaz Reguera

Una història d’amor amb un/a mateix/a. Aquest llibre és una invitació a estimar-se i a no renunciar a allò que ens fa únics.

El talismà de Luna, de Maryorie Dantagnan i Jorge Barudy

A la Luna li agrada molt jugar i divertir-se, però li ha passat quelcom terrible… Aquest és un conte per a treballar el trauma, com ara un dol, escrit per autors experts sobre el tema. S’orienta a desenvolupar estratègies de resiliència en els infants.

Sara y Pelanas, de Jan Birck

Un llibre preciós sobre l’amistat, la imaginació i les oportunitats que ens dóna la vida de ser feliços amb poca cosa. Una història optimista i divertida sobre la dificultat dels canvis, el rebuig cap a allò desconegut i el valor de l’amistat que fa somriure de veritat.

sara pelanas

Els meus veïns pirates, de Jonny Duddle

Una història diferent sobre pirates amb il·lustracions espectaculars, que fa reflexionar sobre les primeres impressions i que tot no és el que sembla. Ensenya als més petits a ser tolerants amb els altres.

veins pirates