Amb l’inici del curs escolar 2020-21, marcat per la incertesa per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19, els equips experts del Programa Komtü i la Fundació JOV han elaborat conjuntament una guia per a l’acompanyament emocional de tots els membres de la comunitat escolar: l’equip de professionals, les famílies i els infants. Aquest material aporta idees, reflexions i recursos al voltant de cinc eixos clau: la retrobada i acollida; la detecció de necessitats; el sentiment de pertinença; la protecció i  la seguretat; i per últim, la projecció i futur.

El document “Un inici de curs especial: Idees per a l’acollida i l’acompanyament emocional a la comunitat escolar” és fruit de diverses sessions de treball que s’han dut a terme durant els darrers mesos i es dirigeix en especial als docents d’escoles d’educació infantil i primària, tot i que pot resultar d’interès als equips de secundària. Segons els especialistes en educació, psicologia i pedagogia que han participat en la seva redacció, “una bona acollida i acompanyament als centres escolars comença per oferir espais d’autocura i benestar emocional als mateixos professionals de les escoles”.

Descarrega’l aquí

“Cal trobar temps i espais perquè tothom pugui expressar, comunicar i compartir allò viscut i sentit durant aquest temps”, s’apunta a la guia que Komtü i la Fundació JOV acaben de publicar. Afegeixen que “cal entendre l’inici escolar com un moment de retrobament i d’acollida, promovent i facilitant pràctiques que permetin sanar i reparar els possibles malestars emocionals”.

Segons Maribel de la Cerda i Irene Vergara, coordinadores de la redacció d’aquest document, “la nostra voluntat és que resulti d’utilitat i ajudi als centres educatius en aquesta tornada a l’escola en un moment tan incert com complex”.